COOKIES
På denna webbplats använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Framtidens vård och omsorg behöver digitalt stöd som är integrerat och sammanhängande – en helhetsleverans av välfärdstjänster. Vi söker ett nytt arbetssätt, med en samarbetspartner som möter upp vård- och omsorgsförvaltningens behov av digitalisering.
Vårt mål är att de som får eller kommer att få insatser inom vård och omsorg ska känna sig trygga och kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi jobbar för att försöka förebygga och /eller fördröja att behov av vård och omsorg uppstår. I det arbetet är välfärdsteknik och en helhetsleverans av välfärdstjänster nödvändigt.
Med hjälp av välfärdsteknik kan de som behöver stöd vara självständiga längre. En undersökning bland Eskilstunaborna visar att majoriteten av de tillfrågade helst vill få hjälpmedel och teknik som gör att de klarar sig själva, framför hjälp av andra personer.
För att kunna leverera framtidens vård och omsorg, med den stora del digital teknik som det innebär, måste vi i kommunen ha tillgång till möjliggörande infrastruktur, rätt resurser och samordning av aktörer, tjänster och leveranser. Det behövs också att tekniken kan kopplas ihop med och integreras med befintliga och nya lösningar. Alltsammans utifrån såväl organisationens, verksamhetens som individens behov.
Vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun, tillsammans med hela den offentliga verksamheten, står inför en utveckling där fler kommer att behöva få vård- och omsorg av färre. Behovet av insatser, stöd och hjälp från kommunen kommer att öka de kommande åren, samtidigt som andelen personer som kan arbeta inte ökar i samma takt. För att kunna fortsätta erbjuda vård, omsorg och andra tjänster med hög kvalitet måste vi i Eskilstuna kommun förändra våra arbetssätt. Vi behöver digitalisera, använda välfärdsteknik och utöka vårt samarbete med andra aktörer, och modernisera affärsmodellen för att producera och anskaffa välfärdsteknik, produkter och tjänster.
Målet med projektet Helhetsleverans välfärdstjänster är att etablera en samarbetspartner som tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen kan realisera en helhetsleverans av det digitala stöd som behövs i omställningen till framtidens vård och omsorg. Grunden i det gemensamma arbetet är behovsdriven verksamhetsutveckling, vilket i praktiken innebär att vård- och omsorgsförvaltningen beskriver vilka behov som ska tillgodoses och vilka utvecklingsmöjligheter som finns.
Partnerskapet innefattar att tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen, med kommunens IT-avdelning, andra leverantörer och samhällets andra aktörer hitta ett nytt arbetssätt som hanterar, utvecklar, testar och kommer med lösningar utifrån vård- och omsorgsförvaltningens och brukarnas behov av digitalisering.
Partnerskapet innefattar också att samarbetspartnern ser det digitala stödet som en helhetsleverans, där partnern levererar utifrån behoven, tar ansvar för de ingående tekniska lösningarna, helhetsleveransen, samordning och arkitektur med mera.
Eftersom vård- och omsorgsförvaltningen inte har en tydlig bild om varken hur partnerskapet ska utformas eller upphandlas, vill vi tidigt skapa en öppen dialog med marknaden. Leverantörsdialog skapar förutsättningar för en god affär.
Vi vill genom dialog inhämta information och kunskap för att kunna formulera ett tydligt underlag som är anpassat både efter kommunens behov och efter vad marknaden kan erbjuda.
Därför bjuder vi in leverantörer för att på ett strukturerat sätt träffas i omgångar för dialog. Under arbetets gång kommer vi succesivt att utveckla projektet, underlaget och informationen på denna webbsida.
Hearing har genomförts digitalt via Teams den 21 september klockan 15.00-16.30. Under hearingen presenterades bakgrunden till projektet samt målsättning och syfte.
Här kan du se en inspelning av hearingen som består av två delar.
Hearing del 1: Film 1 och Film 2
Hearing del 2: Film
Efter hearingen har vi skickat ut ett antal frågor till de som deltagit. Efter genomgång och analys av svaren kommer vi att bjuda in till ytterligare dialog. Vi förbehåller oss rätten att inte träffa alla leverantörer som visar intresse för att delta i det fortsatta arbetet, utan gör en bedömning att träffa ett urval för att erhålla relevant information för arbetet.
Inledande dialoger har genomförts i två omgångar, omgång 1 som bestod av en hearing via teams (genomför den 21 september 2022) och efterföljande skriftliga frågor och svar, och omgång 2 som bestod av dialog med enskilda leverantörer.
De enskilda mötena genomfördes under perioden 31 oktober – 8 november, 2022.
Sammanfattning dialogomgång dialogomgång 1 och 2 Pdf, 377.7 kB.
Du är här:
E-post: foretagsservice@eskilstuna.se
Telefon: 016-710 23 88
Telefontid: måndag-fredag 08.00-17.00, dag före röd dag 08.00-12.00
Se fler kontaktvägar